Nautikulma Oy - Venetarvikkeet, Kaikkea veneilyyn


Alipaine-WC


Vacuflush järjestelmällä voit vähentää huomattavasti septitankin kokoa.

Vacuflush wc-järjestelmä toimii sähköisellä pumpulla, joka kehittää alipainetta järjestelmään. Sitä on helppo käyttää: jalkapoljinta painamalla varastoitu alipaine tyhjentää kulhon silmänräpäyksessä. Koska kulho tyhjennetään alipaineella, vettä tarvitaan vain vähän.

Vacuflush järjestelmä tarvitsee ainoastaan kahvikupillisen verran vettä yhteen huuhteluun. Alipaine-WC on täysin hajuton, myös putkisto on alipaineistettu, joten hajuja ei voi tulla veneeseen.


Järjestelmässä on koko ajan varastoituna alipaine. Ennen käyttöä vettä voidaan tarpeen vaatiessa lisätä helposti jalkapoljinta nostamalla.

Jalkapoljinta painamalla varastoitu alipaine vapautuu ja tyhjentää kulhon, samalla siirtäen jätteet septiktankkiin. Alipainetankin painemuutos aktivoi painekytkimen, joka käynnistää alipainepumpun.

Kun jalkapoljin on taas vapautettu, alipainepumppu jatkaa käyntiään kunnes vaadittu alipaine on koossa. Tämä kestää keskimäärin yhden minuutin.

Innovatiivisen kulhomuotoilun ja voimakkaan alipainehuuhtelun ansiosta kulho pysyy pitkään puhtaana ja bakteerittomana. Vähäinen huuhteluveden tarve mahdollistaa makeanveden käytön (se on jopa suotavaa), jolloin säästyt meriveden bakteereilta ja suolajäännöksiltä kulhossa. Kulho pysyy puhtaana ja hajuttomana.

Tyypillinen Vacuflush järjestelmä koostuu seuraavista osista.

1) WC-kulho

2) Alipainetankki/septitankki

3) Tyhjennyspumppu

4) Kolmitieventtiili

5) Huohotinsuodatin

6) Kansiläpivienti (imutyhjennykselle)

7) Saniteettiletku

8) Runkoläpivienti

Kirjaudu sisään