Nautikulma Oy - Venetarvikkeet, Kaikkea veneilyyn


PSS-akselitiiviste
 PSS-akselitiiviste on mekaaninen tiivisteboxi, jonka erikoisuus on se, että pyörivä akseli ei ole kosketuksissa kiinteisiin osiin (jotka eivät pyöri mukana), joka kuluttaisi tätä. Tiivistys perustuu kahteen sileään pintaan, akselissa oleva RST (AISI316) laippa on kiinteästi kiinni akselissa ja pyörii näin ollen sen mukana. Vannasputkeen on kiinnitetty joustava kumi, johon on kiinnitetty grafiittilaippa, jota vasten akselissa oleva RST laippa pyörii ja muodostaa tiiviin mutta joustavan liitoksen.

PSS-akselitiiviste on erittäin luotettava ja huoltovapaa, se on laajalti käytetty mm rannikkovartiosto-, armeija- ja luotsiveneissä huviveneiden lisäksi.

EI TIPUTA VETTÄ PILSSIIN!

Grafiittilaippa on kiristetty joustavaan kumiin ja muodostaa RST laipan kanssa tiiviin liitoksen. Grafiittilaippa on teoriassa elinikäinen ja kulumaton normaali olosuhteissa. On olemassa veneitä, joissa PSS-tiivisteboksi on pyörinyt jopa 40.000 tuntia ilman ongelmia.

Joustava EPDM-kumipalje on joustava ja kestää öljyjä ja kulumista. Akselihalkaisija ja vannasputken ulkohalkaisija on mainittava tilauksen yhteydessä.

Letkuliitokseen voidaan liittää esim. vedenpoisto (vannasputken kautta)

Potkuriakseli 20-150mm

RST laippa on kiinteästi asennettu 2:lla kiristysruuvilla akseliin.


25 mm akselille

30 mm akselille

35 mm akselille

40 mm akselille

45 mm akselille

50 mm akselille

55 mm akselille

60 mm akselille

65 mm akselille

70 mm akselille

75 mm akselille

80 mm akselille

85 mm akselille

90 mm akselille

95 mm akselilleKirjaudu sisään